Season 1
Leave a comment

Avsnitt 2: Nationens minne – Kungliga biblioteket

Kungliga biblioteket läsesalen

I detta avsnitt blir det ett besök på Kungliga biblioteket i Stockholm. De kallar sig nationens minne på grund av sitt uppdrag att spara allt tryckt material som sprids till allmänheten. De är alltså en gigant när det handlar om att samla material, eller hur?

Jag följde med på “bokens väg” från att böcker och trycksaker tas emot tills de hamnar i arkiven.

Dessutom träffade jag Lars Björk som är programansvarig för digitaliseringen på Kungliga biblioteket om hur de digitaliserar sina samlingar. Man kan tycka att det bara är att skanna sida efter sida men så enkelt är det inte alltid, vilket kommer att visa sig.

Hoppas att du gillar avsnittet och om du tycker att det är bra får du väldigt gärna tipsa andra om podden. Lämna gärna en recension i iTunes också för det ökar chansen för andra att få nys om podden genom sökningar.

Musik: What is the Journey? by Colin Mutchler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.