Season 1
comments 2

Avsnitt 6 och 7: Det underbara huset

Vänersborgs museum

Avsnitt 6

Avsnitt 7

Jag åkte till Vänersborgs museum för att höra de spännande historierna om varför detta märkliga museum ligger i denna lilla stad. Och så klart ville jag titta på samlingarna.

Vänersborgs museum

Historien om muséets förflutna rymmer en brittisk storviltsjägare som upptäckte Sverige för den brittiska publiken och två svenska upptäcktresande i Afrika.

Vänersborgs museum byggdes aldrig för att visa lokal historia eller annat som är typiska för småstads muséer. Nej, detta museum skulle rymma samlingar av djur från västra Afrika, egyptiska samlingar och porslin från hela världen.

Peter JohanssonMuseichef Peter Johansson berättar inlevelsefullt och visar runt på detta lilla British museum i miniatyr. Det finns så många historier att det räckte till två avsnitt!

 

Frontbilden är fotograferad av Harri Blomberg

Musik: What is the Journey? by Colin Mutchler (c) 2014 Licensed under a Creative Commons Attribution (3.0) license. http://ccmixter.org/files/commonsplice/45492 Ft: Doxent Zsigmond

2 Comments

 1. Underbart reportage av dig och att som en nyfiken svensk upptäcka ett bortglömt musem tack vare dig. Vilket hus! Ulf Hagberg – som nu är död, var från Uppsala och jag var tillsammans med min flickvän Hanna barnvakt ibland i den familjen!

  Ser fram emot nästa uppslag!

  Varma Hälsningar från din
  “Carl” i Uppsala
  (Gunnar Grip)

  • Teres Hallman says

   Ja, det var en ny upptäckt för mig också!

   Jaha, du har en koppling till Ulf Hagberg. Linné nämns ju också indirekt, alltså att de samlade i linneansk anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.