Avsnitt
comments 4

Avsnitt 9: Ett levande frodigt museum


Ett levande museum där samlingarna frodas i bokstavlig mening besöker vi i detta avsnitt.

Botaniska trädgården i Göteborg är Skandinaviens största botaniska trädgård och är inte bara ett väldigt trevligt utflyktsmål där man kan promenera, lukta på blommorna och ta en kopp kaffe på en pic-nic-filt, det är också ett stort arkiv med växter.

MISSA INGA AVSNITT
Håll dig uppdaterad och få mejl när det finns nya avsnitt ute.
Din mejladress kommer inte att säljas eller användas till att skicka spam.

IMG_1803

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag mötte Mats Havström som är chef och ansvarig för samlingarna och han tar oss med på en vandring i parken och berättar om samlingarna, vad som hotar dem (klimat, mördarsniglar och klåfingriga besökare) och ögonstenarna i samlingarna. De sistnämnda skulle jag definitivt gå förbi om jag inte hade Mats med mig

Blomsterprakt i Göteborgs botaniska trädgård, The Archives Podcast avsnitt 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Musik:What is the Journey? by Colin Mutchler (c) 2014 Licensed under a Creative Commons Attribution (3.0) license. http://ccmixter.org/files/commonsplice/45492 Ft: Doxent Zsigmond

 

4 Comments

  1. Alla nio avsnitten är intressanta och underhållande att lyssna på! Ibland lyssnar jag i repris. Snart upptäcker SR din kapacitet, kommer säkerligen med lockande erbjudande, men då förlorar du din självständighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *