Season 1
Leave a comment

Avsnitt 14: Linné ett återbesök

Avsnitt 14 The Archives Podcast

I det här avsnittet besöker vi historikern Kenneth Nyberg igen som berättade om Carl von Linné i det första avsnittet av podden, Avsnitt 1: Giganten Linné. I intervjun som jag gjorde med honom pratade han om många intressanta saker som det då tyvärr inte fanns plats för. Men det råder vi bot på nu genom att publicera hela intervjun.

Vi pratar mer ingående om hur 1700-talets begynnande globalisering skapade ett behov av att organisera växter. Kenneth Nyberg resonerar också mer kring hur Linne lyckades föra ut sin innovation, som hans tvåledade namn just var. Två nyckelfaktorer var Linnés sätt att kommunicera och bygga nätverk samt en hög arbetskapacitet men också att han skapade samarbeten.

Musik:
What is the Journey? by Colin Mutchler (c) 2014 Licensed under a Creative Commons Attribution (3.0) license. http://ccmixter.org/files/commonsplice/45492 Ft: Doxent Zsigmond

Bild:

Drie papavers, twee vlinders, een vlieg en een libelle, anonymous, 1688 – 1698anonymous, 1688 – 1698, www.rijksmuseum.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.