Avsnitt, Säsong 3
Leave a comment

Ett grönt bad

Ett grönt bad

Det här avsnittet handlar om magin i skogen och att man kan gå dit för att hitta sig själv. Åtminstone för en stund i ett skogsbad om man vill. Med en guides hjälp får man upptäcka skogen på ett alldeles nytt sätt än man gör under en vanlig skogspromenad.

I det här avsnittet beger vi oss ut i skogen för att uppleva skogen med hjälp av skogsbadsguiden Laurence Nachin. 

Hon och hittade till skogsbad eller shinrin-yoku som det heter i ursprungslandet Japan av en slump framför TV. Det kom in precis rätt i hennes liv och när hon fick se programmet tvekade hon inte en sekund på att detta var något för henne.
Laurence berättar om vad skogsbad är, hur det går till och om vilken betydelse skogen har i hennes liv. Följ med ut i skogen för en avkopplande stund.

Hon berättar om hur skogen påverkar oss på ett positivt sätt, bakgrunden till hur skogsbad och hur det går till.

Läs mer om Laurence och hennes guidningar på https://www.senseinnature.se och om Shinrin-yoku på http://www.shinrin-yoku.org.

Om du gillar vad du just har hört hoppas jag att du vill vara med och stötta podden. Gå till patreon.com/archivespodcast och donera en liten summa varje månad. Det hjälper mig att skapa ett intressant och högkvalitativt innehåll just för dig. Om du har frågor kring hur Patreon fungerar är det bara att du hör av dig till mig på info@tereshallman.com. 

Musik:
What is the Journey? by Colin Mutchler (c) 2014 Licensed under a Creative Commons Attribution (3.0) license. http://ccmixter.org/files/commonsplice/45492 Ft: Doxent Zsigmond

Don’t close your eyes by by Josh Woodward. Free download: http://joshwoodward.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.